ClubBOKA UNITED


Een voetbalclub voor iedereen. Met een kwalitatieve opleiding voor iedereen.


Bijna 10 jaar geleden (2014) werd BOKA United boven de doopvont gehouden. Onze vereniging is ondertussen enorm gegroeid en geëvolueerd. De club heeft zich sterk ontwikkeld en we mogen in alle bescheidenheid zeggen dat we tot ver buiten het Pajottenland gekend zijn en respect genieten. Dit is het werk van heel veel mensen die elke week de waarden van de club uitdragen en ervoor zorgen dat alles perfect georganiseerd is, zodat onze spelers en spelertjes in de beste omstandigheden hun sport kunnen beoefenen, met grote aandacht voor het familiale karakter van de club.


September 2018 werd een belangrijk moment in de clubgeschiedenis: Danny Siroyt en Patrick Van den Bosch, de architecten van de fusieclub, zetten een stapje terug en gaven de fakkel door aan twee nieuwe voorzitters: Robert Vander Meulen en Frank Vandenborre. Robert en Frank hebben een lange geschiedenis bij BOKA United, zodat een continu beleid verzekerd is, maar ook enkele nieuwe accenten worden gelegd.


We staan graag even stil bij de enorme verdiensten van Danny en Patrick en willen hen bedanken voor hun inzet en groot engagement gedurende al deze jaren, maar ook, en dat is misschien wel het belangrijkste, voor het doorzetten én hun toekomstvisie. Zij legden met de fusie de basis van wat de club vandaag is. Bedankt Danny en Patrick!


We mogen fier zijn op wat er de voorbije jaren verwezenlijkt werd, en op de nieuwe initiatieven die in de steigers werden gezet. Een ploeg zoals BOKA United staat echter nooit stil. Om onze talentvolle jeugdspelers nog meer kansen te bieden richting de eerste ploeg, kozen we om in onze seniorenwerking over te gaan tot een integratie van de A-ploeg, de beloftenploeg en de U21 ploeg. Al deze spelers worden gezamenlijk begeleid door een uitgebreide staf van trainers en kinesisten, zodat ze zich zo goed mogelijk kunnen aanpassen aan het volwassen voetbalniveau. Met dit ambitieuze project proberen we ons te onderscheiden en willen we optimaal kansen bieden aan jonge spelers met talent.


Ook bij onze jeugdploegen werken we constant aan een betere opleiding. Sinds 2017 spelen we op provinciaal niveau en onze ploegen kunnen dit niveau best aan. Elk jaar verbetert de kwaliteit van onze trainers én spelers. Door een goede spelkwaliteit en de vooruitgang van elke individuele speler centraal te stellen, volgen kleine en grote resultaten automatisch. In totaal zorgen bijna 30 jeugdploegen wekelijks voor veel plezier, spektakel én mooie resultaten.


We maken er een punt van dat alle kinderen bij ons terecht kunnen om te voetballen en willen hen een zo goed mogelijke opleiding aanbieden. Daarom hebben we onze werking de voorbije seizoenen verder uitgebreid met een aanbod voor de 4- en 5-jarigen en onze G-ploeg is intussen een vaste waarde.


BESTUUR